Αποκαλυπτήρια Μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα

Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα
Printer-friendly version
mnhmeio3.jpg
mnhmeio2.jpg
mnhmeio1.jpg

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα.

Ο Σύλλογος Ποντίων και Μικρασιατών Άρνισσας «Οι Αργοναύτες» είχε την ευθύνη για την πραγματοποίησης της τελετής του μνημείου που φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Θάνο Γεώργιο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας και συνεχίστηκε με τις ομιλίες των διοργανωτών, των προσκεκλημένων και των επισήμων. Ακολούθησε μουσική παρέμβαση και ο χορός Σερρά, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο περιηγητής ανά τον Πόντο Απόστολος Ασλανίδης, ο Νίκος Λυγερός και ο Γενικός Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης.

Τα μέλη του Συλλόγου «Οι Αργοναύτες» έκαναν λόγο για ιστορική στιγμή και εκπλήρωση ενός ονείρου πολλών ετών. Για τους λόγους αυτούς εξέφρασαν τις θερμότερες ευχαριστίες τους στον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια και το Δήμο Έδεσσας που άκουσε των αίτημα των πολιτών της Άρνισσας και μαζί με το Σύλλογο ανέγειρε το μνημείο. Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, έκανε αναφορά τόσο στη Γενοκτονία, όσο και στο συμβολισμό του μνημείου και δήλωσε ότι αν και η οικονομική κατάσταση είναι πολύ κακή το μνημείο αυτό δείχνει ότι με λίγα χρήματα μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στον τόπο και την ιστορική μας μνήμη.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας