Αντικοινωνικές συμπεριφορές πολιτών

Υποβλήθηκε από admin στις Δευ., 11/06/2012 - 06:52
Printer-friendly version
parking_pezodromoi.jpg
grafiti_1.jpg
grafiti.jpg

Πλήθος αντικοινωνικών συμπεριφορών παρουσιάζεται στην πόλη της Έδεσσας. Δυστυχώς, κάποιοι συμπολίτες μας, παρά τις παραινέσεις και τα ανακοινώσεις μας, δεν σέβονται όχι μόνο τις δημόσιες υποδομές, αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες. Δυστυχώς, η κατάσταση έχει φτάσει σε ανεπίτρεπτα επίπεδα.

Το πλέον πρόσφατο δείγμα είναι το παρκάρισμα στους χώρους υλοποίησης του έργου ανάπλασης των ποταμοβραχιώνων. Είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο των ποταμοβραχιώνων. Στους υπό δημιουργία πεζοδρόμους δίπλα στα ποτάμια κάποιοι συμπολίτες μας θεωρούν καλό να παρκάρουν τα οχήματά τους θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, δημιουργώντας κίνδυνο καταστροφής του έργου και ενοχλώντας τους περιοίκους.

Ένα ακόμη θλιβερό φαινόμενο είναι το γράψιμο με γκράφιτι οποιασδήποτε καθαρής επιφάνειας υπάρχει στην πόλη και μάλιστα πολλές φορές με χυδαίες εκφράσεις. Οι νεαροί που κάνουν γκράφιτι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν με ένα σπρέι σε λίγα δευτερόλεπτα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί, ενώ σε μερικές επιφάνειες δεν αποκαθίσταται! Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με μέτρα καταστολής αλλά κυρίως με τον αυτοέλεγχο του καθενός και τον έλεγχο των ανηλίκων από τους γονείς τους.

Τέλος, επανειλημμένα έχουμε προχωρήσει σε συστάσεις για σεβασμό των πεζών κυρίως από δίκυκλα που μπαίνουν στον πεζόδρομο και πολλές φορές μάλιστα με μεγάλες ταχύτητες. Επειδή το πρόβλημα εντείνεται κατά τη θερινή περίοδο και μετά από παραινέσεις, παρακλήσεις και ανακοινώσεις οι δικυκλιστές συνεχίζουν να παραβιάζουν τα όρια του πεζοδρόμου θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων πολιτών και κυρίως παιδιών που παίζουν αμέριμνα στον πεζόδρομο, είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Έδεσσας ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία να παρέμβει δυναμικά. Ο Αστυνομικός Διευθυντής της πόλης, προς τιμήν του, αντέδρασε άμεσα και έχει στα χέρια του εισαγγελική άδεια να προχωράει εκτός από τις κλήσεις στους παραβάτες και σε κατάσχεση των οχημάτων τους. Εκεί που δεν είχαν αποτέλεσμα οι παραινέσεις μας ευχόμαστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά τα μέσα καταστολής, έτσι ώστε να εκλείψει το θλιβερό φαινόμενο των δικύκλων στον πεζόδρομο και να προλάβουμε τυχόν ατυχήματα με μικρά παιδιά ή ενήλικους πεζούς.

Πάνω απ’ όλα όμως θέλουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια των πολιτών για να αποτραπούν αυτές οι αντικοινωνικές συμπεριφορές. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το βέλτιστο δυνατό για να τις αποτρέψουμε, αλλά η κοινωνία είναι αυτή που μπορεί να εξαλείψει αυτά τα φαινόμενα που τραυματίζουν την πόλη και εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες της.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας