Έγκριση χρηματοδότησης εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Ριζαρίου

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η χρηματοδότηση της πράξης «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Δ. Ριζαρίου», μετά από την κατάθεση αίτησης χρηματοδότησης και ολοκληρωμένου φακέλου από τη ΔΕΥΑ Έδεσσας...
Printer-friendly version

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η χρηματοδότηση της πράξης «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Δ. Ριζαρίου», μετά από την κατάθεση αίτησης χρηματοδότησης και ολοκληρωμένου φακέλου από τη ΔΕΥΑ Έδεσσας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.472.000 € και αφορά την κατασκευή του δικτύου βασικών και δευτερευόντων αγωγών, αλλά και των κυρίων συλλεκτήριων αγωγών που θα οδηγούν τα λύματα στον σταθμό βιολογικού καθαρισμού Έδεσσας. Το συνολικό μήκος των βασικών και δευτερευόντων αγωγών είναι 4.590 μ., ενώ ο κεντρικός συλλεκτήριος αγωγός, μέσω του οποίου θα οδηγούνται τα λύματα στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, θα είναι 1.200μ. Η ίδια συμμετοχή της ΔΕΥΑ για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στο 9,25% της συνολικής του αξίας, όμως σύμφωνα με πληροφορίες θα περιοριστεί στο 3,25% μετά τον Μάιο.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Έδεσσας αναφερόμενη στην ένταξη του έργου είπε «Η έγκριση του έργου του αποχετευτικού δικτύου του Ριζαρίου αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι από τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχουμε κάνει στη ΔΕΥΑ για την επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής ευθύνης της επιχείρησης. Θεωρώ ότι η ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουμε σχεδιάσει θα συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας και θα δημιουργήσει συνθήκες βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών στο Δήμο Έδεσσας».

«Πρόκειται για ένα έργο ολοκληρωμένο που θα καλύψει το σύνολο των αναγκών του Ριζαρίου στην αποχέτευση και θα συμβάλει στην περιβαλλοντική προστασία των υδατικών πόρων και του εδάφους της περιοχής. Η σοβαρή δουλειά που έχει κάνει η Πρόεδρος, Κατερίνα Ζδρού και τα στελέχη της ΔΕΥΑ Έδεσσας αποδίδει καρπούς και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλα θετικά αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται», δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας