Διημερίδα για την συμβολή των ποταμών στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη

Printer-friendly version
afisa.jpg

Ο Δήμος Έδεσσας και το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, με την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, διοργανώνουν διημερίδα με τίτλο «Αστικά Ποτάμια, Πρόκληση για Οικονομική και Τουριστική Ανάπτυξη». Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, η ΔΗΚΕΔΕ και η ΔΕΥΑ Έδεσσας.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 5 & 6 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας.

Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης θα αναπτυχθεί η θεματική ενότητα «Αστικά Ποτάμια, Ιστορία και Τουρισμός» και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη παρουσίασης των υδατικών πόρων της περιοχής μας, ενώ το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, θα αναπτυχθεί η ενότητα «Αστικά Ποτάμια και Ενέργεια» και θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτική εκδήλωση και περιήγηση στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού.

Η Έδεσσα είναι μία από τις πόλεις που η τουριστική τους κίνηση βασίζεται στην ύπαρξη του ποταμού Εδεσσαίου και των Καταρρακτών της. Επίσης, παραδοσιακά το ποτάμι της πόλης χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας και έχει δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης. Το πρόγραμμα της διημερίδας έχει δομηθεί με βάση τις προτεραιότητες και τις δυνατότητες της Έδεσσας και έχει στόχους αφενός να προβάλει τα πλεονεκτήματα της πόλης και αφετέρου να συμβάλει στην βελτίωση των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων.

Περιμένουμε όλους τους Εδεσσαίους και τις Εδεσσαίες σε αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.